Naturlig skönhet

Trendspaning: Naturlig skönhet

En skönhetstrend som återkommer varje vår och sommar är den minimalistiska och naturliga makeuplooken. Den här säsongen är den starkare än någonsin! Låt dig inspireras av skådespelerskan Rebecca Ferguson, supermodellen Mini Andén och Let's Dance-aktuella Kenza Zouiten som hakat på trenden.

Hemligheten bakom denna look är att framhäva sin naturliga skönhet och använda smink på ett sätt som gör att det ser näst intill osminkat ut. Jonas Wramell, Oriflames Global Beauty Artistic Director, avslöjar knepen som fixar looken!

 
Naturlig skönhet

BAS. Grunden till den naturliga looken är en fulländad hy med lyster. Använd dig av en skir foundation eller en lätt BB-cream och applicera enbart på områden som du vill täcka. Dölj mörka ringar och skavanker med hjälp av en concealer, applicera även lite på ögonlocken för att neutralisera hudtonen. Välj en nyans snäppet ljusare än din egen hudton. Applicera concealern med hjälp av en pensel för minimal täckning. Avslutningsvis applicerar du lite cremerouge på kindens högsta punkt, välj en rosa eller persikofärgad nyans som ger huden en naturlig fräschör.


 

ÖGON. Förstärk ögonen med en kajalpenna som du målar tunt närmast fransraden. Tricket är att använda en brun kajalpenna istället för svart, det ger ett mer nertonat och omålat intryck. För att ge ögonen lite djup kan du applicera en gråbrun ögonskugga på ögonlocket. Böj fransarna med en ögonfransböjare och avsluta med lite mascara. Borsta till brynen och fyll i dem vid behov med en ögonbrynsskugga. För det lilla extra – applicera en vit kajalpenna innanför fransarna på nedre ögonlocket för en pigg och vaken blick.

 

LÄPPAR. Få till mjuka, välvårdade läppar. Börja med att skrubba dem lätt med en fuktad handduk, applicera därefter ett läppbalsam för ett mjukt och lätt intryck. Vill du ha lite mer intensitet kan du toppa med ett läppstift som matchar läpparnas naturliga färg, dutta på med hjälp av fingrarna för en subtil glans.

 
  TIPS!
Även håret ska se avslappnat ut. Vi föreslår naturligt utsläppt med några droppar glansolja i topparna för en fin lyster.
 

Words by: Photographs by: Getty Images