Mode Eliten MBFW

Modeelitens catwalkfavoriter

Förra veckan ägde Mercedes-Benz Fashion Week rum i Stockholm och modeeliten samlades för att spana in höst- och vinterkollektionerna för 2014. Vi bad några stilsäkra modeprofiler summera modeveckan och berätta om sina favoritvisningar.

FRIDA FAHRMAN, MODEREDAKTÖR OCH BLOGGERSKA

FridaHur skulle du sammanfatta modeveckan?
– Som en av de bästa någonsin med bra tempo och hög nivå bland så väl press som visande designers.

Vilken visning blev veckans snackis?
– Altewaisaome känns såklart spännande eftersom de just vunnit Elle-galans stora pris. Men det instagrammades flitigt från Cheap Monday som stod för en annorlunda visning.

Vilka var dina favoritvisningar?
– Jag gillade Dagmar, det var förmodligen deras starkaste kollektion någonsin.

Hetaste kändisen front row?
– Noomi Rapace. Hon kör hela kändisgrejen, kommer med solbrillor och ett helt eget crew.

Vilken trend kommer du att haka på i höst/vinter?
– Den helvita, det känns som en bra förlängning av sommaren.

 

MALIN LUNDBERG, CHEFREDAKTÖR PLAZA KVINNA

MalinHur skulle du sammanfatta modeveckan?
– Tre intensiva dagar av modefest.

Vilken visning blev veckans snackis?
– Ida Klamborn var rejält hypad innan sin premiärvisning och hon bjöd också på en härlig färg-, form- och mönsterfest. Alla pratade även om Altewaisaomes perfektion till visning, BACK:s rebelliska och såklart Diana Orvings kulturelit till modeller – men ingen kunde låta bli att imponeras av Tiger of Swedens maffiga avslutningsvisning som bjöd på en hel rad wow-moments!

Vilka var dina favoritvisningar?
– Jag gillade oerhört mycket Filippa K:s intima presentation på Konstnärshuset där kollektionen för hösten 2014 kändes kvinnligt starkare än någonsin. Mixen av material, mönster och paletten av färg i House of Dagmars visning var fantastisk och jag skulle i princip vilja iklä mig vartenda plagg från Tiger of Swedens visning, stylat precis så avslappnat som Robert Rydberg gjort det på showen. Tidlöst kvinnligt med maskulin touch och rockig edge – ja tack! Räkna in den svarta långhåriga pälsväskan som ett måste i min garderob höst/vinter 2014.

Hetaste kändisen front row?
– Snygga som synden var ju Icona Pop, precis som Titiyo som öppningstalade, för att inte tala om Noomi Rapace i sin nya, snygga look.

Vilken trend kommer du att haka på i höst/vinter?
– Den långa, mer maskulina silhuetten är jag ju alltid svag för. Att bryta av den looken med en lång kappa i en mer feminin kulör som vintervitt eller dusty pink – yes det är min look för den kommande hösten.

 

CAROLINE SANDSTRÖM, MODEREDAKTÖR METRO MODE

CarolineHur skulle du sammanfatta modeveckan?
– En väldigt bra vecka med skräddade plagg som skapar ha-begär. Jag tycker om den svenska modeveckan för att den visar upp bärbara plagg som man verkligen kan använda direkt från catwalken. Jag får mycket inspiration till mina stylingjobb men även hur jag själv kan klä mig. Tidlöst och klassiskt!

Vilken visning blev veckans snackis?
– Det har pratats mycket om Dagmar som var en av veckans bästa visningar. Klassisk Dagmar-stil som tuffats till med en spännande materialmix. Cool, modern och bärbar! En annan snackis var Ida Klamborn som gjorde visningsdebut på modeveckan och skickade ut fina och välskräddade plagg på catwalken. Det var även mycket internationell press på plats som Style.com och Italienska Vogue, det blir bara mer och mer fokus på Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm.

Vilka var dina favoritvisningar?
– Hunkydory, Dagmar och Carin Wester. Jag tycker om det klassiska och enkla men med en snygg twist. Dessa designers har bevarat sin personliga design men vågat lite extra, nytänkande och modernt. Måste även hylla Tigers herrvisning, helt fantastiskt, jag vill sno alla plagg från kollektionen men speciellt rockarna.

Hetaste kändisen front row?
– Definitivt sångerskan Loreen, hon är såå snygg!

Vilken trend kommer du att haka på i höst/vinter?
– Jag älskar utsvängda kostymbyxor som är riktigt långa, oversize rockar men även klänning med byxor. Jag är ingen klänningstjej men jag tycker att det är snyggt över byxor så det kommer jag att smygstarta med redan i vår.

Words by: Photographs by: Stureplan.se, Frida Fahrman, Malin Lundberg