SummerHair

Sommarens hetaste hårtrender

Dessa hårtrender kräver ingen större ansträngning men ger dig en snygg och stilren hårstil under sommarens varma dagar. Hårstylisten Alexandra Olsson delar med sig av sina bästa stylingtips:

1. Låg hästsvans
Hästsvansen regerade på visningarna, i sommar är den stram och sitter riktigt lågt i nacken. Toppa med ett fint hårband för ett extra elegant intryck. 
Tips: Borsta igenom håret ordentligt, samla det i en låg hästsvans och använd dig av en gummisnodd utan metall för minsta möjliga slitage.

2. Hårknuten
Knuten har blivit en riktig klassiker både på och utanför catwalken. I år visades den upp i alla dess former - välpolerad, slarvig, flätad. Det är bara fantasin som sätter gränser! 
Tips: Fläta håret, dra sedan i "öglorna" i flätan innan du fäster med hårnålar, det ger knuten ett lösare och fylligare intryck.

3. Grungevågor
Den här säsongen hämtar vi inspiration från grungen i form av attityd. Håret ska vara avslappnat men välvårdat med böljande mjuka vågor.  
Tips: Föna håret med en stylinglotion för att få textur och glans. Locka tunna hårpasséer med en locktång men inte ända upp till hårbotten. Dra ut lockarna med fingrarna och avsluta med hårspray.

4. Accessoarer  
Den här sommaren pryder vi håret med fina hårband, färgstarka sjalar och gnistrande hårsmycken.  En räddare i nöden en dålig hårdag. 
Tips: Du kan enkelt designa dina egna diadem, hårband eller hårklämmor genom att klistra på pärlor och stenar från gamla smycken som du inte längre använder.
Photographs by: All Over Press